2017 Program

Registration

8:30 am – 9:00 am

Welcome & Keynote

9:00 AM - 10:15 AM

ROOM: PLENARY

Are we unique? A study in Higher Education IT

Higher education IT seems to think it is unique but is it? What exactly is the unique value? Seemingly a lot of what higher education IT has traditionally done is now able to be successfully outsourced. At the same time in some areas we can barely seem to keep up with few if any commercial options. In a talk burdened with excessive analogies and perhaps the occasional velociraptor we will try to figure this out.

Spoiler alert – I don’t have the answers but you might.

Wallace Chase

Break

10:15 AM – 10:30 AM

Morning Sessions

10:30 AM - 12:00 PM

ROOM:  PLENARY

10:30 AM

What it Means to be an IT Professional at UW-Madison – Continuing the Discussion (30 mins)

Sara Tate-Pederson, Laura Grady, Jason Erdmann, Gary De Clute, Sue Weier, Crague Cook


11:00 AM

Don’t Panic! Success is a bigger target than you think (30 mins)

Robert Merrill, Shannon Larson, Tamra Dagnon


11:30 AM

Eyes on the Prize – Building & Steering Your Team Towards Project Success (30 mins)

Patrick Hare, Brian Goff, Jeanette School

ROOM:  MORGRIDGE

10:30 AM

How to make campus data work for you (15 mins)

James Drews


10:45 AM

A No-Code Guide to Automation (15 mins)

Jonathan Henkel


11:00 AM

Leveraging Campus API’s with Vue JS (30 mins)

Al Nemec


11:30 AM

Git 101 (30 mins)

Paul Erickson

Lunch

12:00 PM – 1:00 PM

Afternoon Sessions

1:00 PM-2:30 PM

ROOM:  PLENARY

1:00 PM

A Collaboration Story: Cross-Departmental Software Development with School-Wide Deployment

A panel discussion regarding lessons being learned from a cross-departmental development project within the School of Medicine and Public Health. Representatives from Department of Surgery, Department of Family Medicine and Community Health, and the Office of Strategic Consulting talk about experiences with deploying software developed for single departments to the entire school. Issue-reporting, end-user support, shared infrastructure, and LOTS of communication all play a part.
Jim Thompson, Justin Knupp, Don McDermott


1:40 PM

Inbox Zero – How to stay on top of an overwhelming email inbox (5 mins)

David M Sibley


1:45 PM

IT Isn’t Wrong #2 (5 mins)

Phil Jochimsen


1:50 PM

Communication Tips for New Project Managers (5 mins)

Tim Doyle


1:55 PM

Pass the Paper (5 mins)

Robert Merrill


2:00 PM

Fast 5 Project Management Tips for Non-project Managers (5 mins)

Tony Johnson


2:05 PM

The SIPOC tool: How to create a visual model of a high-level process (5 mins)

Tamra Dagnon


2:10 PM

Up your Game: Leveraging Models and Concepts to Increase your Effectiveness (15 mins)

Phil Jochimsen

Break

2:30 PM – 2:45 PM

Afternoon Sessions II

2:45pm-3:45pm

ROOM:  PLENARY

2:45 PM

TAG! You’re IT! (IT governance) (30 mins)

Alan Silver, Nick Tincher, Lyn Van Swol


3:15 PM

The IT Project Intake Process – Enabling Collaboration Across Campus (30 mins)

Alan Silver, Steve Devoti, Dawn McCauley, Sabrina Messer

ROOM:  1175

2:45 PM

Automating Database Changes and Migrations with Liquibase (30 mins)

Matthew Trefilek, Nuwan Rajika Kumarasiri


3:15 PM

Continuous Delivery and automation with Jenkins – A Use Case (30 mins)

Matthew Trefilek, Nuwan Rajika Kumarasiri

ROOM:  1185

2:45 PM

IT Staff Hiring and Talent Retention at the UW/Public Sector (45 mins)

Daniel Nicolalde, Michelle Craft, Derek Cooper, Paul Kronberger, Vickie Arneson


3:30 PM

What is it like to get a graduate degree while working full time? (15 mins)

Jeff Ballard

Break

3:45 PM – 4:00 PM

Closing Sessions

4:00 pm - 5:00 pm